vendredi 3 janvier 2014

2 janvier (et 4 janvier) Vignoble de Vergelegen. Vergelegen vineyard



On aime beaucoup Vergelegen, vignoble, plus une belle maison, une superbe bibliothèque, et plusieurs très bons restaurants.  Cette semaine on a essayé Camphors, leur resto ‘de luxe’, #8 en Afrique du Sud.  Bon, mais comme d’autres restaurants ici, un peu trop. On commence à rêver d’un bon bistro. http://www.vergelegen.co.za/

We like the vineyard at Vergelegen a lot – more than just a (very good) vineyard – with a beautiful house, superb library, and several very good restaurants.  This week we tried Camphors, their top class restaurant, rated no. 8 in South Africa.  Good, but like others here, a bit too much.  We feel the chef is trying too hard.  We are already starting to dream of a good French bistro.


L

 L'amuse-gueule.

 Poisson pour moi, soupe pour Harry.



Pas de dessert, mais des madeleines, et du chocolat.  No dessert, but madeleines and chocolate.


Ces arbres datent du 18e siècle.  These camphor trees are from the 18th century



Et les hortensias – qu’est ce qu’on peut dire?  What to say about the hydrangeas?




Le lendemain, presque 2 heures dans la piscine – 50 minutes de nage, 45 minutes d’aqua gym.  J’en avais besoin.
The next day, almost 2 hours in the pool – 50 minutes of swimming, 45 minutes of aqua aerobics.  I needed it.

Et samedi,4 janvier, de retour avec Deb et Dana, des amis canadies, pour un pique-nique dans le bois
Saturday 4 January, back for a picnic in the woods with Deb and Dana, Canadian friends.

Breads & Pâtés. Du pain et du Pâté
Artisanal bread & farm butter
Olive & Feta pâté.  pâté d'olive et du feta.
Hummus
 
Pastry & Salad
Courgette & Parmesan tart.  Tarte aux courgettes
Potato & lentil salad with a light French dressing, herbs & red onion.  Salade aux pommes de terre et aux lentilles.
 
Charcuterie
Parma style ham.  Jambon de Parme
Peppered roast beef with pickles.  Roti de boeuf
Coronation chicken.  Salade de poulet
Cold poached salmon with lemon mayonnaise. Saumon avec sa mayonnaise au citron

Cheese Platter
A selection of local cheeses & preserve.  Du fromage.

Dessert
Potted mixed berry cheese cake.  ‘Cheese cake’ aux fraises avec du café
accompanied with aromatic filter coffee

R195 per person   About CAD 20.  A peu près   14 Euros














1 commentaire:

Krys and Paul a dit…

mmm - and such a lovely house and garden - and cat!